Werkwijze therapie Leiden

In mijn manier van werken staat contact met jou centraal en nodig ik je uit om jouw verhaal te vertellen. In de eerste ontmoeting onderzoek ik samen met jou wat je klacht, je vraag of jouw verlangen is.

In contact is ooit een kwetsuur ontstaan en alleen in contact kan deze ‘wond’ weer helen. We worden in ons leven gekwetst en door ons aan te passen proberen we de pijn van toen te vermijden. In de therapie werk ik met jou aan de aanpassing zodat er weer ruimte ontstaat voor keuzes en nieuwe mogelijkheden. Zo kun je in de therapie weer terug vinden wie je in essentie bent.

In mijn begeleiding help ik je weer kracht en inspiratie te vinden door contact te maken met jouw eigen ‘bronnen’. Terug te vinden wie je in essentie bent. Hierdoor kun je weer in beweging komen en je pad vervolgen. In dit persoonlijke proces loop ik een stukje met jou mee. Ik geef je richting en aanwijzingen waar te kijken.

Meestal bestaat de therapie uit 5 tot 10 bijeenkomsten, maar soms zijn een paar sessies voldoende om de draad weer op te pakken. Een individuele sessie duurt een uur. Relatietherapie duurt 75 minuten per sessie.

Mijn manier van werken is persoonlijk, intuïtief en lichaamsgericht. In de therapie zet ik verschillende methoden in, zoals Systemisch Werk (familieopstellingen), Mindfulness, lichaamsgerichte therapie, Transactionele Analyse, NLP en EFT (Emotionally Focused Therapy, relatietherapie), werk van Piet Weisfelt, Jan Geurtz en Rita van Rijnsoever.

Kom vertel me,
leg eens uit
wat er in je omgaat
want anders, als je ziel
alleen is, zal je ziel huilen
Men moet de dingen
naar buiten brengen,
net als de lente.
Niemand wil, dat er van
binnen dingen dood gaan.
Praten, terwijl we elkaar in
de ogen kijken,
naar buiten brengen
zoveel we kunnen.
Zodat er binnen weer
ruimte ontstaat
en nieuwe dingen geboren
kunnen worden.

~ Mercedes Sosa