Personal coaching voor zingeving, levensvragen en spiritualiteit.

Vele wegen kent het leven,
maar van al die wegen is er één die jij te gaan hebt.
Die éne is voor jou. Die éne slechts.
En of je het wilt of niet, die weg heb jij te gaan.
De keuze is dus niet de weg, want die koos jou.
De keuze is, de wijze hoe die weg te gaan
Met onwil om de kuilen en de stenen,
Met verzet omdat de zon een weg die door ravijnen gaat, haast niet bereiken kan.
Of met de wil om aan het einde van die weg
milder te zijn en wijzer dan aan het begin.
De weg koos jou.
Ben jij bereid te gaan?

– Hans Stolp (naar Dag Hammarskjöld)

Er zijn momenten dat je, gedwongen of vrijwillig, een nieuwe richting in je leven zoekt. Je bent geconfronteerd met verlies van een dierbare of verlies van je werk. Je hebt een druk leven en ineens krijg je lichamelijke klachten. Of je bent succesvol en je hebt veel bereikt, je wordt erkend en gewaardeerd maar toch ben je niet tevreden. Je komt op een punt in je leven dat je jezelf vragen stelt als: hoe kijk ik terug op mijn leven? Wat is voor mij echt belangrijk? Wie ben ik? waar sta ik voor? Welke keuzes moet ik maken? Hoe ziet mijn toekomst er uit?

Spirituele vragen

gaandeweg het leven zijn we vergeten wie we ten diepste zijn. Spiritualiteit kan je weer thuisbrengen bij jezelf door je te richten op je innerlijke wereld in plaats van de uiterlijke wereld. Spiritualiteit is het vergroten van het bewustzijn, jezelf beter te leren kennen, de ballast beter te kunnen loslaten.
Het kan een periode zijn die onrust met zich mee brengt. Je kunt je boos, verdrietig of juist leeg of depressief voelen. In deze periode kan ik je helpen om te onderzoeken wat er speelt en antwoorden te vinden op deze vragen.

Door je eerst naar binnen te richten ontdek je waar je staat, en welke unieke kwaliteiten er in jou schuilen en hoe je deze kunt inzetten. Ik kan je helpen je bronnen van kracht, zingeving en inspiratie terug te vinden of misschien zelfs nieuwe te ontdekken. Hiermee kun je een nieuw perspectief vormen en je weer naar buiten richten. Je opnieuw verbinden met je bestemming.

 Meditatie

Meditatie helpt je om meer te ontspannen en je opnieuw met jezelf en jouw omgeving te verbinden. Wanneer we onze aandacht richten op het bewustzijn zelf, in plaats van op de ervaring die erin afspeelt, ontstaat er ruimte en acceptatie van die ervaring. Verdriet zal verdriet blijven, maar het hoeft niet opgelost en dan kan zelfs de schoonheid van het verdriet worden gezien.