Behandeltarieven & Vergoeding therapie

Voor particulieren gelden de volgende tarieven:

  • Een afspraak duurt 50 minuten en kost € 108,90- (excl. btw).
  • Voor een afspraak met twee personen of meer, neem ik 75 minuten de tijd en reken ik € 140,- (excl. btw).
  • Voor een afspraak in de avond reken ik € 120,- (excl. btw). voor een individuele afspraak en € 160,- (excl. btw). voor 2 (of meer) personen.
  • Voor coachingssessies reken ik € 100,- (excl. btw).
  • Tarieven voor coachingstrajecten vanuit de werkgever op aanvraag.
psychologenpraktijk-Leiden

Vergoeding, vraag het je zorgverzekeraar

Als lid van de NVPA (beroepsvereniging voor psychologen en psychosociaal therapeuten) kunnen sessies (deels) vergoed worden door de zorgverzekeraar. Je moet dan wel aanvullend verzekerd zijn. De verschillen tussen de verzekeraars zijn echter groot: een volledige vergoeding, een gedeeltelijke vergoeding of helemaal geen vergoeding. Vraag jouw zorgverzekeraar naar de hoogte van de vergoeding. Je bent zelf verantwoordelijk om te onderzoeken of je in aanmerking komt voor vergoeding bij je zorgverzekeraar. Overigens valt de relatietherapie buiten alle vergoedingsregelingen. In de link vind je een overzicht van vergoeding per zorgverzekering 2020  Of kijk op de site van de NVPA

Je kan ook informeren bij je werkgever of die bereid is een coaching traject voor je te vergoeden. Voor studenten zijn er vaak speciale regelingen. Vraag het na bij je decaan.

Je hebt om een begeleidingstraject te starten geen verwijzing van de huisarts nodig.

Betalen en afzeggen
De eerste sessie vraag ik contant af te rekenen. Vervolgsessies kunnen contant betaald worden of na ontvangst van een factuur.

Een afspraak afzeggen kan altijd, maar laat het mij uiterlijk 24 uur van tevoren weten, dan kan ik nog iemand anders inplannen en hoef ik geen kosten in rekening te brengen.

Algemene voorwaarden
Klik om de Algemene voorwaarden te downloaden